Wrapped Bitcoin (WBTC) slår Aave & Curve for å bli det tredje største DeFi-prosjektet

Den største en-dagers WBTC ble i går preget av CoinList i to transaksjoner på 1 299,48 WBTC og 2 316,5 WBTC.

Bitcoin på Ethereum fortsetter å vokse med varpshastighet og når over 1,6 milliarder dollar, i takt med 145k BTC.

Flere prosjekter som renBTC, imBTC, HBTC, TBTC, pBTC og sBTC setter BTC på det nest største nettverket. Wrapped Bitcoin (WBTC) dominerer denne veksten ved å utgjøre 73,6% av BTC på Ethereum.

105.132 WBTC til en verdi av 1,2 milliarder dollar har blitt preget så langt, noe som har økt hele 9,380% siden begynnelsen av 2020.

Med dette har WBTC hoppet forbi slike som Yearn.Finance, Synthetix, Compound, Curve Finance og Aave for å bli det tredje største DeFi-prosjektet.

Uniswap, med en rekord på 2,73 milliarder dollar i totalverdi låst (TVL) og dominans på 24,12%, og Maker med nesten 2 milliarder dollar låst kryptofond er de eneste større enn Wrapped Bitcoin.

WBTC er et av de raskest voksende DeFi-prosjektene, omtrent som den samlede sektoren, som treffer nye høyder på 11,4 milliarder dollar i TVL.

Interessant, i går ble den største WBTC preget på en enkelt dag av CoinList. Denne største mynten på 5000 WBTC ble laget i to separate transaksjoner – den første involverte 1 299,48 WBTC mens den andre transaksjonen involverte 3 697,5 WBTC.

Denne rekorden bryter den siste som ble gjort av FTX-sjefen Sam Bakman-Fried’s kryptohandelsfirma Almeda Research som en-toppet den forrige rekorden med 2316,5 WBTC.

WBTC er et ERC-20-token støttet av bitcoin i forholdet 1: 1, der BTC holdes i varetekt av BitGo.

Med dette kan DeFi-brukere delta i forskjellige applikasjoner uten å bruke Bitcoin. Det bringer videre Bitcoins enorme likviditet, med et marked på 210 milliarder dollar, til Ethereum-nettverket på 42 milliarder dollar.

Etterspørselen etter WBTC fortsetter å øke, noe som ses i veksten da dette gjør at Bitcoin-holdere kan delta i spennende DeFi-apper som avkastningsbruk og tjene inntekt på BTC uten å gi den opp.