Saksa hoitaa FATF: n puheenjohtajakauden uusilla ohjeilla salausstandardeista

Saksa viettää FATF: n puheenjohtajakauden suunnitelmissa auttaa maita soveltamaan salausstandardeja täysimääräisesti

Rahoitusalan työryhmällä (FATF) on uusi presidentti, kun Saksa siirtyi puheenjohtajuuteen Bitcoin Code. Hallitustenvälinen organisaatio korosti myös tarvetta saada lisää ohjeita salaustekijöistä, koska monet maat eivät ole vielä panneet kokonaan täytäntöön sen tarkistettuja salausstandardeja. Myös toinen arvostelu on julkistettu.

Saksa johtaa nyt FATF: ää

FATF: llä on uusi presidentti, saksalainen Marcus Pleyer, joka seuraa Kiinan Xiangmin Liua. Pleyer toimii varajohtajana Saksan valtiovarainministeriössä. Hänen kahden vuoden toimikautensa rahanpesun vastaisen tarkkailijan presidenttinä alkoi 1. kesäkuuta.

Pleyer esitteli tavoitteensa viimeisimmässä FATF: n virtuaalistunnossa, joka pidettiin 24. kesäkuuta ja julkaistiin keskiviikkona. Organisaation „uusista virtuaaliomaisuusstandardeista“ hän totesi: „Puheenjohtajavaltio Saksa aikoo rakentaa tätä työtä keskittyen teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin käynnistämällä aloitteen riskien seuraamiseksi ja mahdollisuuksien tutkimiseksi.“ Kiinaan verrattuna Saksa on paljon kryptoystävällisempi; maa aloitti toimialan sääntelyn vuoden alussa ja ainakin 40 maan pankkia on ilmoittanut olevansa kiinnostunut tarjoamaan salauspalveluita.

Täysistunnossa FATF paljasti myös sen 12 kuukauden tarkastelun tulokset, jotka se suoritti sen suhteen, kuinka kukin maa pani täytäntöön uudet salausvaluuttastandardinsa. Kaiken kaikkiaan „sekä julkinen että yksityinen sektori ovat edistyneet tarkistettujen FATF-standardien täytäntöönpanossa, etenkin sellaisten teknologisten ratkaisujen kehittämisessä, jotka mahdollistavat VASP: n“ matkussäännön „käyttöönoton [virtuaalisen omaisuuden palveluntarjoajat]“, hallitustenvälinen järjestö yksityiskohtainen.

Vaikka FATF väitti, että salaustekijöille ei tällä hetkellä tarvitse tarkistettuja standardeja, „FATF“ korosti tarvetta lisäohjeisiin virtuaalivarantoihin ja VASP: iin „. FATF uskoo: „Tämä auttaa FATF: n globaalin verkoston jäseniä, joista monet eivät ole vielä panneet kokonaan täytäntöön uudistettuja standardeja, saavuttamaan tarvittava edistyminen“, huomauttaen:

FATF jatkaa tehostettua virtuaalisten omaisuuserien ja VASP:

ien seurantaa tekemällä toisen 12 kuukauden tarkistuksen kesäkuuhun 2021 mennessä.

Stabiilirahojen aiheesta keskusteltiin myös täysistunnossa, „etenkin sellaisista, jotka voivat tulla joukkoon hyväksyttäviksi“, joita sääntelyviranomaiset kutsuvat usein „maailmanlaajuisiksi stabiileiksi kolikoiksi“. Esimerkki maailmanlaajuinen stablecoin on kryptovaluutta Vaaka , alun perin ehdotti sosiaalisen median jättiläinen Facebook. FATF on laatinut pyynnöstä raportin G20-maiden globaaleista vakaista kolikoista. Rahanpesun vastainen tarkkailija uskoo, että globaalit vakaarahat „voivat mahdollisesti aiheuttaa muutoksen virtuaalisen omaisuuden ekosysteemissä ja vaikuttaa rahanpesuun ja terrorismin rahoittamiseen liittyviin riskeihin“.

FATF vahvisti lisäksi, että sen salausstandardeja sovelletaan stabiileihin kolikoihin ja että standardeihin ei tällä hetkellä tarvitse tehdä muutoksia. Siitä huolimatta se tunnustaa, että „tämä on nopeasti kehittyvä alue ja että on välttämätöntä jatkaa tarkkaan seurantaa niin kutsuttujen vakaiden kolikoiden, myös nimettömien vertaisryhmittymien epämuodostumattomien rahavirtojen, rahanpesun / terrorismin rahoittamisen ML / TF-riskejä. lompakot.”