12 Crypto-bedrijven die gemachtigd zijn om twee jaar lang licentievrij in Hawaï te werken.

De Amerikaanse staat Hawaii heeft 12 cryptocentrische bedrijven toestemming gegeven om in de staat te gaan werken zonder dat ze een vergunning voor geldtransmissie nodig hebben. Er zal gedurende twee jaar geen actie tegen hen worden ondernomen voor het uitvoeren van niet-gelicentieerde geldovermakingsactiviteiten.

Hawaii Green-Lights 12 Crypto Firms

Verschillende cryptotheekbedrijven kondigden woensdag onafhankelijk van elkaar aan dat ze in de Amerikaanse staat Hawaii groen licht hebben gekregen om te lanceren. Zij zijn toegelaten tot het Digitale Laboratorium van de Innovatie van de Valuta van de staat (DCIL), een programma dat ,,digitale muntuitgevers toestaat om zaken in Hawaï te doen zonder het verkrijgen van een vergunning van de zender van het staatsgeld,“ de website van het programma leest. Deze reglementaire zandbak is in samenwerking met de Hawaii Division of Financial Institutions (DFI).

Het programma, dat van 19 Augustus tot 31 Dec. 2022 loopt, aanvaardde toepassingen van cryptocurrency bedrijven tussen 17 Maart en 1 Mei. In totaal hebben 19 bedrijven zich aangemeld; 12 bedrijven, waaronder verschillende cryptocentrales, voldeden aan de voorwaarden van het programma en zijn toegelaten. De details van de website:

Het deelnemende bedrijf krijgt 2 jaar de tijd om digitale valutatransacties uit te voeren. DFI heeft een ’no action message‘ uitgegeven – waarin staat dat er ’no action‘ zal worden ondernomen tegen bedrijven die doen wat DFI als niet-gelicentieerde geldtransmissieactiviteit zou beschouwen, als ze met succes tot het programma zijn toegelaten.

De 12 bedrijven die tot het programma zijn toegelaten zijn Apex Crypto, Bitflyer USA, Blockfi, Cex.io, Cloud Nalu, Coinme, Erisx, Flexa, Gemini Exchange, Novi Financial, River Financial en Robinhood Crypto.

De DFI zal alle cryptocurrency transacties die plaatsvinden in het Digital Currency Innovation Lab monitoren. De deelnemers zullen verplicht zijn om updates te geven, inclusief het aantal en de waarde van de transacties. Ze zijn ook verplicht om informatie te verstrekken over het aantal ontvangen klachten en eventuele regulerende handhavingsopdrachten.

Deelnemers die geen expliciete toestemming krijgen om hun activiteiten voort te zetten, moeten alle cryptocurrency transacties afsluiten als de periode van twee jaar voorbij is. „Volgens de participatieovereenkomst moeten bedrijven ook het afbouwplan en de exitstrategie uitvoeren. DFI zal de juiste licentie voor het bedrijf bepalen om de activiteiten voort te zetten, indien van toepassing,“ verduidelijkt de website.

Hawaii had eerder strenge regels voor crypto-bedrijven, wat een aantal bedrijven ertoe aanzette de staat te verlaten. Zo heeft Coinbase begin 2018 de activiteiten in Hawaii gestaakt vanwege de eisen voor het aanhouden van fiatreserves.